Aktuellt

Här kan du läsa om våra aktiviteter samt nyheter!

14 september – Världens barn på Drabanten
Klockan 11-14 blir det ansiktsmålning, fiskdamm, café och högläsning av några Astrid Lindgren-berättelser samt kreativt skapande utifrån dessa. Alla intäkter går till Världens barn!
Ett samarrangemang med UNF, Junis och NBV. Varmt välkomna!

14 september – Kulturnatten på Drabanten
Under Kulturnatten fylls husets nedervåning av musik, dans, mat, människor och möten. Allt detta arrangerat av våra medlemsföreningar. Kom och upplev tillsammans med oss! Det är program ända fram till midnatt. Välkomna!

15 september – grillfest på Sjudaregården, Heby
Hebys IOGT-NTO-förening firar våra 140 år med grillfest på sin fina gård klockan 11-14. För mer information och anmälan, ring Gunilla 0730-228 550. Välkomna!

15 september
Sista dagen för att ansöka om kampanjpaketet för höstens Värvningskampanj.
IOGT-NTO:s populära värvningskampanj Fika för alla! genomförs under perioden 1 oktober till och med 5 november, då vi avslutar kampanjen med att fira IOGT-NTO 140 år. Årets tema är: ”Nykter och närvarande i 140 år”.
Var ute, bjud potentiella medlemmar på fika och värva fyra gånger.
Bjud in medlemmar och potentiella medlemmar till fest eller fika i lokalen och fira 140 år av nykter närvaro!
I årets kampanjpaket ingår: vimplar, tidslinje, kaffekanna eller kakfat och en slant till föreningen för väl genomfört jobb. Beställ paketet senast 15 september  för leverans innan kampanjstart.
Mer information: Malin Karlsson, malin.karlsson@iogt.se, tel 073-098 85 98.

12-13 oktober – Kurs-kurs på Drabanten
Vi börjar klockan 10 på lördagen och avslutar efter en lättare lunch på söndagen.
Under lördagen kommer du att få välja ett av tre spår;
alkohol- och drogpolitik – Per Leimar (politisk sekreterare i alkoholfrågor på förbundet) kommer att föreläsa, sedan blir det en intressant eftermiddag med lokal alkoholpolitik och diskussioner.
medlemsutbildning – vad det innebär att vara medlem i IOGT-NTO, vad vi står för, hur man kan  engagera sig, vilka aktiviteter man kan vara med och ordna m.m.
kreativt skapande – vi skapar tillsammans i olika material, fokus är på att ha trevligt, småprata samt att vara kreativ.
Vilket av dessa spår du vill gå väljer du när du anmäler dig.
På kvällen blir det middag och gemensamma trevligheter.
Söndagen kommer att bestå av 45-minuters pass som till exempel dans, värvning, blanda alkoholfria drinkar, sociala medier och ekonomi för föreningar. Dessa pass väljs på plats. Om du vill ha en lättare lunch innan du åker hemåt på söndagen så anger du det i din anmälan.
Kursavgift:
600 kronor – då ingår boende, resa (med billigaste färdmedel) samt mat. Uppsaladistriktet sponsrar halva avgiften, vilket innebär att du som medlem betalar bara 300 kronor.
Anmälan: sker genom denna länk senast 4/10.
Välkomna!

9 november – IOGT-NTO 140 år!
Det kommer att hållas ett
framtidsmöte på eftermiddagen där vi diskuterar vägen framåt för föreningarna i distriktet. På kvällen blir det festligheter.

Vårt kalendarium uppdateras löpande.
Saknar du något i kalendariet? Maila till uppsala@iogt.se

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00